Belgische ULM federatie

ULIP kaarten voor veilig vliegen op Belgische vliegvelden

Welkom bij de online Ultralight Information Publication (ULIP)

De ULIP zijn een initiatief van de Belgische ULM Federatie. De kaarten en de gegevens in de ULIPs worden door vrijwilligers verzameld en ter beschikking gesteld van wie het aanbelangt. Het doel ervan is om piloten in een oogwenk de meest pertinente informatie te verschaffen zodat ze zich op het vliegen kunnen blijven concentreren.

De gegevens van de ULIPS worden enkel ten INDICATIEVEN TITEL gepubliceerd. Piloten die deze gegevens wensen te gebruiken dienen vooraf contact op te nemen met de betrokken terreinen om zich van de geldigheid van de gepubliceerde gegevens te vergewissen. De federatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het niet respecteren van deze richtlijn. Aan de verantwoordelijken van de clubs wordt gevraagd om ale veranderingen mede te delen aan de webmaster.

Wijzigingen

24 – 02 – 19: update EBTX

24 – 01 – 31:  update EBML

24 – 05 – 23: update EBHN

Voordelen voor leden

Verzekering

In het lidgeld is een verzekering voor individuele ongevallen en een rechtbijstandsverzekering inbegrepen.

Safety Day

Vliegen moet veilig! Eén keer per jaar krijg je de kans om noodlandingen met motor uit veilig te oefenen op onze Safety Day, onder begeleiding van ervaren instructeurs.

E-News

Blijf up-to-date van het laatste nieuws binnen de vliegwereld met info over wijzigingen in de wetgeving of via interessante berichten over vlieg-topics.

Service

Leden kunnen een beroep doen op verschillende services: hulp bij het vernieuwen van de licentie, inschrijven van vliegtuigen, aanvragen van type toelatingen.