Schrijf je in op onze e-News en ontvang één keer per maand informatie over het reilen en zeilen binnen de ULM-luchtvaart

Procedures voor het aanvragen van een vergunning voor het opleiden en/of vliegen van/met een ULM

We zijn blij dat we samen met DGLV een mooie samenwerking hebben kunnen opzetten. Daardoor is er geen achterstand meer bij de afgifte van vergunningen!

Sinds 1 januari 2021 kan een verlenging/vernieuwing of een nieuwe licentie aangevraagd worden via onze Federatie.

Wij kunnen deze dienst alleen verlenen aan leden van onze Federatie. Een uitzondering op deze regel geldt voor de eerste aanvraag van een oefenvergunning. Wij zullen deze vraag behandelen, ook al is de leerling-piloot op dat ogenblik nog geen lid van onze federatie.

Privégegevens

Door uw aanvraag naar de BULMF te sturen, machtigt u de afgevaardigden van de BULMF die belast zijn met de verwerking van de dossiers van de opleidings-/vliegbevoegdheid om uw aanvraag te raadplegen en te verwerken, met inbegrip van uw privégegevens die nodig zijn voor de uitwerking van het dossier met het oog op de aflevering van de vergunning.

Voor uw vragen en verzoeken betreffende de machtigingen kunt u ons een e-mail sturen op het volgende adres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Meer informatie vindt u op deze pagina.

1st Belgian Open GPS Cup

Beste ULM- of paramotorpiloot,

Omwille van corona kunnen we nog geen meetings, uitstappen of competities organiseren. Van zodra het terug mag, staan we wel klaar met enkele projecten. Concrete plannen maken is op dit moment echter nog veel te onzeker. Dit jaar zullen we flexibel en snel moeten reageren. Maar ondertussen is alleen vliegen wel mogelijk, dus sloegen wij, de Belgische Paramotor Federatie en de Belgische ULM-federatie, de handen in elkaar en kwamen op het idee om volledig “corona proof” een navigatiecompetitie te organiseren.

Wanneer?

Tussen 1 mei en 30 september verschijnen er verschillende opdrachten. In maart komt er al een voorproefje online.

Hoe zit het in mekaar?

Op geregelde tijdstippen (al naargelang het weer) wordt een opdracht gegeven om binnen een bepaalde periode een bepaalde route, figuur of andere creatieve vliegopdracht uit te voeren. Je vliegt de opdracht wanneer je wil, zo vaak als je wil. Je registreert je vlucht en aan het einde van die periode bezorg je je beste resultaat aan je Federatie. Hoe we die registratie doen hoor je later wel (met welke gps app of SkyDemon, Garmin, Gpx of dergelijke nog te bepalen).

Verschillende categorieën

Een paramotor, DPM, ULM of ULM met automatische piloot: dit zijn allemaal verschillende toestellen die anders vliegen en dus moeilijk te vergelijken zijn. Daarom zorgen we voor aangepaste categorieën. Er zijn prijzen per proef per categorie, alsook prijzen voor wie de beste of mooiste totaalscores behaalt.

Ik wil deelnemen! Maar hoe?

Deelname is gratis voor leden van de BPMF en BULMF. Ben je geen lid, maar wens je toch mee te doen: dat kan, mits een éénmalige betaling van 25EUR. Iedereen kan op elk moment instappen voor de volgende proef. Er is geen verplichting om aan alle proeven mee te doen.

Zin om mee te doen? Alle gegevens vind je binnenkort op de websites van de Federaties.

Het organiserend team van BPMF en BULMF

VERGUNNINGEN - Update 10/01/21

 Wij zijn bijzonder blij dat DGLV haar volle steun heeft toegezegd om de achterstand op de dienst vergunningen zo spoedig mogelijk weg te werken! 
 
Nieuwe aanvragen vanaf 1 januari 2021.
Sedert 1 januari kunnen leden van onze Federatie hun aanvragen voor een vergunningen via de Federatie laten behandelen.  Stuur alle vereiste documenten door naar het speciaal mailadres van onze Federatie: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Uitleg en formaliteiten vind je hieronder. Let op , kleine update : alle documenten mogen ook in één PDF samengevoegd worden.

Deze dienst kunnen wij alleen leveren voor leden van onze Federatie.  Een uitzondering daarop geldt voor de eerste aanvraag van een oefenvergunning.  Deze willen wij ook behandelen, ook al is de aanvrager op dat moment nog geen lid van onze Federatie.

Aanvragen die al ingediend waren bij DGLV voor 1.1.2021
 Die kunnen we alleen behandelen als we daarvoor een uitdrukkelijke toestemming hebben van de indiener. Die toestemming geef je als je een kopie van je al ingediende aanvraag en documenten naar het adres bijzondere mailadres stuurt: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..  
 
Als dat niet mogelijk is moet je ons een uitdrukkelijk mandaat geven om je dossier bij DGLV te kunnen behandelen.  Stuur daarvoor  dan volgende mail :
“ondergetekende, lid van de BULMF, (naam), (telefoon) geeft hierbij de toelating om mijn aanvraag tot vergunning, ingediend bij DGLV op…. in te kijken en te behandelen met het oog op het afleveren van de vergunning.  Datum en handtekening” naar: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
 
Een team van 5 leden van de Raad van Bestuur zal zich de volgende maanden 100% inzetten om de achterstand zo spoedig mogelijk in te halen.  Dat gebeurt volgens de regels en procedures die intussen met DGLV zijn overeengekomen.  
We gaan voor het wegwerken van die onaanvaardbare achterstand, samen met de bijzondere cel die op DGLV hiervoor wordt opgericht

LOGIN

Gebruikersaccounts worden enkel voor actieve leden goedgekeurd! Ben je geen lid van de federatie? In dat geval kan je pas aanmelden als ook je lidgeld betaald is.